Hyvää äitienpäivää! Minulle tämä äitienpäivä oli toinen äitinä. Äitiys on kyllä vaikkakin välillä raskasta niin myös aivan parasta ja se että olen juuri tuon pojan äiti. Se rakkauden määrä on niin suuri. Joka päivä katson häntä ja ihmettelen miten noin ihana poika on meille suotu.
Eilen tein äitienpäiväkakun. Alunperin oli tarkoitus että mies sen tekisi koska hän halusi. No se meni nyt sitten niin että minä sen tein, koska olin hätähousu. :D Siivosin kodin perinteisesti lauantaiaamuna kun muut olivat lenkillä. Tykkään siitä kun koti muuttuu hetkeksi ihanan puhtaaksi; katselen imurin säiliöön kertyvää karva- ja pölymäärää ja se tuottaa jollain lailla tyydytystä. :D Mies saa sitten yleensä luututa lattiat ja pestä vessojen tasot ja vessat. No satuin aamulla keksimään että tänään lähdetään ostamaan multaa ja hakemaan talleilta hevosenkakkaa puutarhaan. Ja sitten huonekaluliikkeessä oli meidän himoitsemat sohvat ehkä hyvässä alessa. No kaiken tuon takia ajattelin että miehellä kestäisi ikuisuus jos hän rupeaisi vielä kakkua tekemään vaikkakin minä olin jo ehtinyt vessatki pesemään. Minä olen meillä semmoinen touhottaja että pakko tehdä ja nopeasti ja miehen tahti on rauhallinen. Välillä on mennä hermo mutta pitää ymmärtää että erilaisia ollaan ja miestä taas ajoittain ärsyttää kun minä tohotan. :D No seuraavana äitienpäivänä annan hänen tehdä kakun. Ehkä. :)
Tänä vuonna päätin tehdä kokeeksi vähähiilihydraattisen sitruunahyytelökakun. Maku oli ainakin poikamme mieleen kovasti. Ohje löytyi Kutsu vapauteen blogista (täältä).
Päivälliseksi söimme mm maukkaita uuniparsoja. Oli hyviä. Joku oli kommentoinut että ei enää koskaan aio keittää parsaa ja voin allekirjoittaa tämän. Ihanan rapsakoita ja helppoja. Laitoimme vielä uunipeltikasviksia joiden päälle fetaa ja sitä sitten hieman myös parsan kaveriksi. Ei sillä että se olisi sitä kaivannut- sitruunan ja voin liitto oli pettämätön.Ohjeen nappasin täältä (KLIK!).
2 rkl voita
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
Oikein mukavaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille.
P.s. Tulipa hieman kaipuu takaisin hevosen selkään kun tallilla oli tunti alkamassa. Poika oli myös kovin kiinnostunut hevosista. Alkaa varmaan olla kaksi ja puoli vuotta viimeisestä kerrasta hevosen selässä. Jossain vaiheessa raskautta se ei ollut enää miellyttävää eikä toki sitten myöhemmin enää suositeltavaakaan. Ehkä vielä joskus..
Eilen tein äitienpäiväkakun. Alunperin oli tarkoitus että mies sen tekisi koska hän halusi. No se meni nyt sitten niin että minä sen tein, koska olin hätähousu. :D Siivosin kodin perinteisesti lauantaiaamuna kun muut olivat lenkillä. Tykkään siitä kun koti muuttuu hetkeksi ihanan puhtaaksi; katselen imurin säiliöön kertyvää karva- ja pölymäärää ja se tuottaa jollain lailla tyydytystä. :D Mies saa sitten yleensä luututa lattiat ja pestä vessojen tasot ja vessat. No satuin aamulla keksimään että tänään lähdetään ostamaan multaa ja hakemaan talleilta hevosenkakkaa puutarhaan. Ja sitten huonekaluliikkeessä oli meidän himoitsemat sohvat ehkä hyvässä alessa. No kaiken tuon takia ajattelin että miehellä kestäisi ikuisuus jos hän rupeaisi vielä kakkua tekemään vaikkakin minä olin jo ehtinyt vessatki pesemään. Minä olen meillä semmoinen touhottaja että pakko tehdä ja nopeasti ja miehen tahti on rauhallinen. Välillä on mennä hermo mutta pitää ymmärtää että erilaisia ollaan ja miestä taas ajoittain ärsyttää kun minä tohotan. :D No seuraavana äitienpäivänä annan hänen tehdä kakun. Ehkä. :)
Tänä vuonna päätin tehdä kokeeksi vähähiilihydraattisen sitruunahyytelökakun. Maku oli ainakin poikamme mieleen kovasti. Ohje löytyi Kutsu vapauteen blogista (täältä).
Päivälliseksi söimme mm maukkaita uuniparsoja. Oli hyviä. Joku oli kommentoinut että ei enää koskaan aio keittää parsaa ja voin allekirjoittaa tämän. Ihanan rapsakoita ja helppoja. Laitoimme vielä uunipeltikasviksia joiden päälle fetaa ja sitä sitten hieman myös parsan kaveriksi. Ei sillä että se olisi sitä kaivannut- sitruunan ja voin liitto oli pettämätön.Ohjeen nappasin täältä (KLIK!).
Uunissa paahdettua parsaa
450 g parsaa (tuoretta, vihreää)2 rkl voita
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
Poista
parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista
päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset)
parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta.
Asettele
parsat uunivuokaan ja lisää voi nokareina parsojen päälle. Mausta
suolalla ja pippurilla. Paahda parsoja uunissa 225 asteessa 10-15
minuuttia parsojen paksuudesta riippuen.
Pirskota sitruunamehu parsojen pinnalle ja pyöräytä parsoja varovasti uunivuoassa voi-sitruunakastikkeessa.
Nosta parsat tarjoilulautasille ja pirskota pinnalle hiukan voi-sitruunamehukastiketta uunivuoasta. Tarjoa heti.
Koska nälkä ja koska hyvää niin kuka näitä muistaa heti kuvata.. |
Oikein mukavaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille.
P.s. Tulipa hieman kaipuu takaisin hevosen selkään kun tallilla oli tunti alkamassa. Poika oli myös kovin kiinnostunut hevosista. Alkaa varmaan olla kaksi ja puoli vuotta viimeisestä kerrasta hevosen selässä. Jossain vaiheessa raskautta se ei ollut enää miellyttävää eikä toki sitten myöhemmin enää suositeltavaakaan. Ehkä vielä joskus..
Kommentit
Lähetä kommentti