Siirry pääsisältöön

Äitienpäivän touhuja

Hyvää äitienpäivää! Minulle tämä äitienpäivä oli toinen äitinä. Äitiys on kyllä vaikkakin välillä raskasta niin myös aivan parasta ja se että olen juuri tuon pojan äiti. Se rakkauden määrä on niin suuri. Joka päivä katson häntä ja ihmettelen miten noin ihana poika on meille suotu.
Eilen tein äitienpäiväkakun. Alunperin oli tarkoitus että mies sen tekisi koska hän halusi. No se meni nyt sitten niin että minä sen tein, koska olin hätähousu. :D Siivosin kodin perinteisesti lauantaiaamuna kun muut olivat lenkillä. Tykkään siitä kun koti muuttuu hetkeksi ihanan puhtaaksi; katselen imurin säiliöön kertyvää karva- ja pölymäärää ja se tuottaa jollain lailla tyydytystä. :D Mies saa sitten yleensä luututa lattiat ja pestä vessojen tasot ja vessat. No satuin aamulla keksimään että tänään lähdetään ostamaan multaa ja hakemaan talleilta hevosenkakkaa puutarhaan. Ja sitten huonekaluliikkeessä oli meidän himoitsemat sohvat ehkä hyvässä alessa. No kaiken tuon takia ajattelin että miehellä kestäisi ikuisuus jos hän rupeaisi vielä kakkua tekemään vaikkakin minä olin jo ehtinyt vessatki pesemään. Minä olen meillä semmoinen touhottaja että pakko tehdä ja nopeasti ja miehen tahti on rauhallinen. Välillä on mennä hermo mutta pitää ymmärtää että erilaisia ollaan ja miestä taas ajoittain ärsyttää kun minä tohotan. :D No seuraavana äitienpäivänä annan hänen tehdä kakun. Ehkä. :)
Tänä vuonna päätin tehdä kokeeksi vähähiilihydraattisen sitruunahyytelökakun. Maku oli ainakin poikamme mieleen kovasti. Ohje löytyi Kutsu vapauteen blogista (täältä).








Päivälliseksi söimme mm maukkaita uuniparsoja. Oli hyviä. Joku oli kommentoinut että ei enää koskaan aio keittää parsaa ja voin allekirjoittaa tämän. Ihanan rapsakoita ja helppoja. Laitoimme vielä uunipeltikasviksia joiden päälle fetaa ja sitä sitten hieman myös parsan kaveriksi. Ei sillä että se olisi sitä kaivannut- sitruunan ja voin liitto oli pettämätön.Ohjeen nappasin täältä (KLIK!).


Uunissa paahdettua parsaa

450 g parsaa (tuoretta, vihreää)
2 rkl voita
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua


Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset) parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta.
Asettele parsat uunivuokaan ja lisää voi nokareina parsojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda parsoja uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen.
Pirskota sitruunamehu parsojen pinnalle ja pyöräytä parsoja varovasti uunivuoassa voi-sitruunakastikkeessa.
Nosta parsat tarjoilulautasille ja pirskota pinnalle hiukan voi-sitruunamehukastiketta uunivuoasta. Tarjoa heti.
Koska nälkä ja koska hyvää niin kuka näitä muistaa heti kuvata..


Oikein mukavaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille.
P.s. Tulipa hieman kaipuu takaisin hevosen selkään kun tallilla oli tunti alkamassa. Poika oli myös kovin kiinnostunut hevosista. Alkaa varmaan olla kaksi ja puoli vuotta viimeisestä kerrasta hevosen selässä. Jossain vaiheessa raskautta se ei ollut enää miellyttävää eikä toki sitten myöhemmin enää suositeltavaakaan. Ehkä vielä joskus..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.