Heissan kaikille!
Tämä äiti ei ehkä ole viime aikoina ollut pullantuoksuinen vaan paremminkin omenan tai tuon toisen syksyisen kaverin eli kesäkurpitsan. Niin ja tatin myös tietenkin. Niistä on meillä kokattu oikein urakalla. Tämän kesäkurpitsareseptin löysin Kotivinkin uutiskirjeestä. Tänään tuota eilisen jämiä lämmitellessä ja maistellessa huomasin sen muistuttavan jonkin verran paljon hypetettyä uunifetapastaa. Hyvin maistui tämäkin ja ennen kaikkea siihen sai upotettua tuota nyt ajankohtaista kesäkurpitsaa. Eli tässä teillekin resepti uunifetapastan serkulle olkaa hyvät. :) Tuo kesäkurpitsan määrä on aika epätarkka kun kesäkurpitsat varsinkin äidiltä saamani vaihtelevat ihan hurjasti kooltaan. Laitoin näppituntumalla tuon vajaan ison kurpitsan ja aika sopivasti tuli mielestäni suhteet eikä vuoka kaivannut ekstrasuolaa. Tosin peston määrä saattoi olla reilumpi mene ja tiedä mutta minulla oli käytössä Lidlin tuorepasta joka tuskin olisi jääkaapissa avattuna parantunut. Hävikkiruokaa vastustavana pitää sovellella nääs. :). Niin ja minulla lautasella kikhernepasta, miehellä normipasta. Ilman pastaa ruoka on suht vähähiilihydraattinen.
2 kesäkurpitsaa (laitoin osan isosta kurpitsasta)
3 valkosipulinkynttä
1 dl pestoa (panin kokonaisen Lidlin tuorepestopurkin semmoisen muovisen, siis sisällön :D)
6 tomaattia (tai 3 pihvitomaattia)
1 1/2 dl tuoretta basilikaa
150 g fetaa murusteltuna
1/2 tl mustapippuria
1 dl juustoa raasteena (en laittanut)
1.Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi.
2. Voitele uunivuoka. Lado pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä päälle puolet valkosipulista ja pestosta.
3. Lado seuraavaan kerrokseen puolet tomaateista, basilikanlehdistä ja murustetusta fetasta.
4. Toista uudelleen kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset.
5. Ripottele vuokaan päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
6. Tarjoa hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai liharuuan lisukkeena. (Meillä uunilohen ja pastan kanssa. Nam.
Tämä äiti ei ehkä ole viime aikoina ollut pullantuoksuinen vaan paremminkin omenan tai tuon toisen syksyisen kaverin eli kesäkurpitsan. Niin ja tatin myös tietenkin. Niistä on meillä kokattu oikein urakalla. Tämän kesäkurpitsareseptin löysin Kotivinkin uutiskirjeestä. Tänään tuota eilisen jämiä lämmitellessä ja maistellessa huomasin sen muistuttavan jonkin verran paljon hypetettyä uunifetapastaa. Hyvin maistui tämäkin ja ennen kaikkea siihen sai upotettua tuota nyt ajankohtaista kesäkurpitsaa. Eli tässä teillekin resepti uunifetapastan serkulle olkaa hyvät. :) Tuo kesäkurpitsan määrä on aika epätarkka kun kesäkurpitsat varsinkin äidiltä saamani vaihtelevat ihan hurjasti kooltaan. Laitoin näppituntumalla tuon vajaan ison kurpitsan ja aika sopivasti tuli mielestäni suhteet eikä vuoka kaivannut ekstrasuolaa. Tosin peston määrä saattoi olla reilumpi mene ja tiedä mutta minulla oli käytössä Lidlin tuorepasta joka tuskin olisi jääkaapissa avattuna parantunut. Hävikkiruokaa vastustavana pitää sovellella nääs. :). Niin ja minulla lautasella kikhernepasta, miehellä normipasta. Ilman pastaa ruoka on suht vähähiilihydraattinen.
Kesäkurpitsa-tomaattivuoka
2 kesäkurpitsaa (laitoin osan isosta kurpitsasta)
3 valkosipulinkynttä
1 dl pestoa (panin kokonaisen Lidlin tuorepestopurkin semmoisen muovisen, siis sisällön :D)
6 tomaattia (tai 3 pihvitomaattia)
1 1/2 dl tuoretta basilikaa
150 g fetaa murusteltuna
1/2 tl mustapippuria
1 dl juustoa raasteena (en laittanut)
1.Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi.
2. Voitele uunivuoka. Lado pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä päälle puolet valkosipulista ja pestosta.
3. Lado seuraavaan kerrokseen puolet tomaateista, basilikanlehdistä ja murustetusta fetasta.
4. Toista uudelleen kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset.
5. Ripottele vuokaan päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
6. Tarjoa hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai liharuuan lisukkeena. (Meillä uunilohen ja pastan kanssa. Nam.
Kommentit
Lähetä kommentti