Siirry pääsisältöön

Päivitetty uunifetapasta

Heissan kaikille!

Tämä äiti ei ehkä ole viime aikoina ollut pullantuoksuinen vaan paremminkin omenan tai tuon toisen syksyisen kaverin eli kesäkurpitsan. Niin ja tatin myös tietenkin. Niistä on meillä kokattu oikein urakalla. Tämän kesäkurpitsareseptin löysin Kotivinkin uutiskirjeestä. Tänään tuota eilisen jämiä lämmitellessä ja maistellessa huomasin sen muistuttavan jonkin verran paljon hypetettyä uunifetapastaa.  Hyvin maistui tämäkin ja ennen kaikkea siihen sai upotettua tuota nyt ajankohtaista kesäkurpitsaa. Eli tässä teillekin resepti uunifetapastan serkulle olkaa hyvät. :) Tuo kesäkurpitsan määrä on aika epätarkka kun kesäkurpitsat varsinkin äidiltä saamani vaihtelevat ihan hurjasti kooltaan. Laitoin näppituntumalla tuon vajaan ison kurpitsan ja aika sopivasti tuli mielestäni suhteet eikä vuoka kaivannut ekstrasuolaa. Tosin peston määrä saattoi olla reilumpi mene ja tiedä mutta minulla oli käytössä Lidlin tuorepasta joka tuskin olisi jääkaapissa avattuna parantunut. Hävikkiruokaa vastustavana pitää sovellella nääs. :). Niin ja minulla lautasella kikhernepasta, miehellä normipasta. Ilman pastaa ruoka on suht vähähiilihydraattinen.






 Kesäkurpitsa-tomaattivuoka


2 kesäkurpitsaa (laitoin osan isosta kurpitsasta)
3 valkosipulinkynttä
1 dl pestoa (panin kokonaisen Lidlin tuorepestopurkin semmoisen muovisen, siis sisällön :D)
6 tomaattia (tai 3 pihvitomaattia)
1 1/2 dl tuoretta basilikaa
150 g fetaa murusteltuna
1/2 tl mustapippuria
1 dl juustoa raasteena (en laittanut)

1.Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi. 
2. Voitele uunivuoka. Lado pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä päälle puolet valkosipulista ja pestosta.
3. Lado seuraavaan kerrokseen puolet tomaateista, basilikanlehdistä ja murustetusta fetasta.
4. Toista uudelleen kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset. 
5. Ripottele vuokaan päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
6. Tarjoa hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai liharuuan lisukkeena. (Meillä uunilohen ja pastan kanssa. Nam.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.