Terveellistä ja hyvää. Kyllä. Varsin vähähiilihydraattistakin. Sitä on tämä eilen kokkaamani salaatti. Resepti on poimittu Kalevan ruokasivuilta. Teemana oli omena eri resepteissä. Suolaisesta makeaan. Itse kokeilin nyt salaattia. Omenoita on meidän jääkaappi pullistellut viime viikot. Paitsi omien omenapuiden myös kiitos äidin omenatarhan. Tähän saatiin uppoamaan pari omenaa, kahville sitten taas uuniomppua. :)
2 omenaa
1/2 sitruunan mehu (panin pullosta)
1-2 porkkanaa
1/2 punasipuli
50 g kuivattuja karpaloita (en laittanut)
1/2 dl paahdettuja mantelilastuja (laitoin saksanpähkinöitä paahtamattomina)
100 g voimakasta juustoa, esim cheddaria
Kastike
1 dl majoneesia
2 rkl valkoviinietikkaa (minulla omenaviinietikka)
1 tl sinappia
1 tl sokeria (laitoin vajaan tl)
1/4 tl suolaa
Ryöppää parsakaali laittamalla se kiehuvaan veteen tasan 2 minuutiksi. Poista vedestä ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista kuorimattomista (kotimaisista) omenoista siemenkodat ja kuutioi ne. (Fiskarsilla tähän älyttömän kätevä vempain.) Purista päälle sitruunan mehua tummumisen ehkäisemiseksi. Raasta porkkanat ja kuori ja hienonna sipuli. Paloittele parsakaali pienempiin kukintoihin.
Laita kaikki pilkotut aineet isoon kulhoon, lisää mukaan karpalot ja kuivalla pannulla paahdetut mantelilastut. Kuutioi juusto (mulla valmis cheddarraaste) ja lisää muiden aineksien joukkoon.
Valmista kastike mittaamalla majoneesi, viinietikka, sinappi, sokeri ja suola kannelliseen lasitölkkiin. Ravista voimakkaasti. Tarkista maku ja lisää halutessasi viinietikkaa. Kastike saa olla kirpsakkaa. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Värikästä |
Omena-parsakaalisalaatti
1 parsakaali2 omenaa
1/2 sitruunan mehu (panin pullosta)
1-2 porkkanaa
1/2 punasipuli
50 g kuivattuja karpaloita (en laittanut)
1/2 dl paahdettuja mantelilastuja (laitoin saksanpähkinöitä paahtamattomina)
100 g voimakasta juustoa, esim cheddaria
Kastike
1 dl majoneesia
2 rkl valkoviinietikkaa (minulla omenaviinietikka)
1 tl sinappia
1 tl sokeria (laitoin vajaan tl)
1/4 tl suolaa
Ryöppää parsakaali laittamalla se kiehuvaan veteen tasan 2 minuutiksi. Poista vedestä ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista kuorimattomista (kotimaisista) omenoista siemenkodat ja kuutioi ne. (Fiskarsilla tähän älyttömän kätevä vempain.) Purista päälle sitruunan mehua tummumisen ehkäisemiseksi. Raasta porkkanat ja kuori ja hienonna sipuli. Paloittele parsakaali pienempiin kukintoihin.
Laita kaikki pilkotut aineet isoon kulhoon, lisää mukaan karpalot ja kuivalla pannulla paahdetut mantelilastut. Kuutioi juusto (mulla valmis cheddarraaste) ja lisää muiden aineksien joukkoon.
Valmista kastike mittaamalla majoneesi, viinietikka, sinappi, sokeri ja suola kannelliseen lasitölkkiin. Ravista voimakkaasti. Tarkista maku ja lisää halutessasi viinietikkaa. Kastike saa olla kirpsakkaa. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Kommentit
Lähetä kommentti