Siirry pääsisältöön

Herkkusalaattia

Terveellistä ja hyvää. Kyllä. Varsin vähähiilihydraattistakin. Sitä on tämä eilen kokkaamani salaatti. Resepti on poimittu Kalevan ruokasivuilta. Teemana oli omena eri resepteissä. Suolaisesta makeaan. Itse kokeilin nyt salaattia. Omenoita on meidän jääkaappi pullistellut viime viikot. Paitsi omien omenapuiden myös kiitos äidin omenatarhan. Tähän saatiin uppoamaan pari omenaa, kahville sitten taas uuniomppua. :)


Värikästä


Omena-parsakaalisalaatti

1 parsakaali
2 omenaa
1/2 sitruunan mehu (panin pullosta)
1-2 porkkanaa
1/2 punasipuli
50 g kuivattuja karpaloita (en laittanut)
1/2 dl paahdettuja mantelilastuja (laitoin saksanpähkinöitä paahtamattomina)
100 g voimakasta juustoa, esim cheddaria

Kastike
1 dl majoneesia
2 rkl valkoviinietikkaa (minulla omenaviinietikka)
1 tl sinappia
1 tl sokeria (laitoin vajaan tl)
1/4 tl suolaa

Ryöppää parsakaali laittamalla se kiehuvaan veteen tasan 2 minuutiksi. Poista vedestä ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista kuorimattomista (kotimaisista) omenoista siemenkodat ja kuutioi ne. (Fiskarsilla tähän älyttömän kätevä vempain.) Purista päälle sitruunan mehua tummumisen ehkäisemiseksi. Raasta porkkanat ja kuori ja hienonna sipuli. Paloittele parsakaali pienempiin kukintoihin.
Laita kaikki pilkotut aineet isoon kulhoon, lisää mukaan karpalot ja kuivalla pannulla paahdetut mantelilastut. Kuutioi juusto (mulla valmis cheddarraaste) ja lisää muiden aineksien joukkoon.
Valmista kastike mittaamalla majoneesi, viinietikka, sinappi, sokeri ja suola kannelliseen lasitölkkiin. Ravista voimakkaasti. Tarkista maku ja lisää halutessasi viinietikkaa. Kastike saa olla kirpsakkaa. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.