Heissan. Tänään tulin jakamaan teille ihanan nepalilaisen sapuskan ohjeen. Valitettavasti en muista mistä tämän alunperin olen löytänyt. Jostain blogista. Saa huutaa hep jos tunnistaa omakseen tai hoksaa kenen reseptistä on kyse. Olin tämän itselleni kirjoittanut ylös reseptivihkoon. Luulin joskus, että tällaiset nepalilaiset tai intialaiset sapuskat on todella vaikeita valmistaa. Ei ne nyt mahdottomia ole. Tämä on ainakin helpoimmasta päästä- ja erittäin hyvän makuinenkin vielä. Monesti ainesosaluettelo hirvittää, mutta pääasiassahan näissä on paljon mausteita ja muutamat perusmausteet toistuvat reseptistä toiseen noin yleensä ottaen. Anteeksi taas kuvasta; oli kiire näköjään syömään ja ennätin jo ruokaa maistelemaan ennenkuin muistin, että kuva piti ottaa. :D
1 dl cashewpähkinöitä
2 dl vettä
Kastike
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 rkl inkivääriä, raasteena
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl garam masalaa
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 dl kuohukermaa
1/2 - 1 tl suolaa
1 tl hunajaa
Lisäksi 300 g leipäjuustoa
1) Laita cashewpähkinät veteen likoamaan kastikkeen valmistamisen ajaksi.
2) Hienonn valkosipulinkynnet ja paista 2 minuuttia voissa pannulla. Lisää inkivääri, mausteet ja tomaattipyre ja jatka paistamista 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
3) Aja pähkinät liotusvesineen tasaiseksi joko blenderillä tai monitoimikoneella. Lisää cashewmaito ja kerma pannulle, Anna kiehahtaa.
4) Mausta kastike suolalla ja hunajalla.
5) Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi ja lisää pannulle. Kuumenna vielä noin puoli minuuttia niin että juusto kuumenee mutta ei sula.
Kannattaa kokeilla jos yhtään kiinnostaa. :) Saapa nähdä kuinka mun ostolakon käy. Sitä uhkaa kaunis pussilakanasetti sekä yks viherkasvi. Kalliimman puoleinen ja minä kun olen onnistunut tappamaan huonekasvini aika lailla kaikki. No okei, yksi Ikealta ostettu näyttää vielä olevan kuosissaan, mutta pahus kun huonekuusikin näyttää jo hieman entiselle. Mikä siinä onkin. Ehkä olen vain kastellut sitten liikaa näin talviaikaan noita. Äidiltä sain vinkkiä suihkutella kuusta. Ehkä koitan vielä elvyttää tuota. Niin se kasvi mikä kiinnostaisi on eukalyptuspuu. Ei liene helpoimmasta päästä pitää hengissä. Ehkä tyydyn vain haaveilemaan noista tai sitten lähden kaupoille.. ;D
Lusikoin koska riisiä en uskaltanut paljon ottaa (diabetes) |
Paneer koseli - leipäjuustoa tomaatti-kermakastikkeessa
Cashew-maito:1 dl cashewpähkinöitä
2 dl vettä
Kastike
2 rkl voita
1 rkl inkivääriä, raasteena
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl garam masalaa
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 dl kuohukermaa
1/2 - 1 tl suolaa
1 tl hunajaa
Lisäksi 300 g leipäjuustoa
1) Laita cashewpähkinät veteen likoamaan kastikkeen valmistamisen ajaksi.
2) Hienonn valkosipulinkynnet ja paista 2 minuuttia voissa pannulla. Lisää inkivääri, mausteet ja tomaattipyre ja jatka paistamista 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
3) Aja pähkinät liotusvesineen tasaiseksi joko blenderillä tai monitoimikoneella. Lisää cashewmaito ja kerma pannulle, Anna kiehahtaa.
4) Mausta kastike suolalla ja hunajalla.
5) Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi ja lisää pannulle. Kuumenna vielä noin puoli minuuttia niin että juusto kuumenee mutta ei sula.
Kannattaa kokeilla jos yhtään kiinnostaa. :) Saapa nähdä kuinka mun ostolakon käy. Sitä uhkaa kaunis pussilakanasetti sekä yks viherkasvi. Kalliimman puoleinen ja minä kun olen onnistunut tappamaan huonekasvini aika lailla kaikki. No okei, yksi Ikealta ostettu näyttää vielä olevan kuosissaan, mutta pahus kun huonekuusikin näyttää jo hieman entiselle. Mikä siinä onkin. Ehkä olen vain kastellut sitten liikaa näin talviaikaan noita. Äidiltä sain vinkkiä suihkutella kuusta. Ehkä koitan vielä elvyttää tuota. Niin se kasvi mikä kiinnostaisi on eukalyptuspuu. Ei liene helpoimmasta päästä pitää hengissä. Ehkä tyydyn vain haaveilemaan noista tai sitten lähden kaupoille.. ;D
Kommentit
Lähetä kommentti