Siirry pääsisältöön

Salaatilla uuteen viikkoon

Heipä hei taas,
aikaa vierähti tovi viime postauksesta. Lumimyräkkä ulkona ja herkuttelupitoinen viikonloppu takana. Tuli leivottua suolaista kasvispiirakkaa, laskiaispullia ja unelmakääretorttua. Vieraitakin kävi. Voi että laskiaispullat olivat sitten hyviä! Rakastan mantelitäytteisiä. Omatehdyt on parhaita. Ei mitään kaupan höttöpullia vaan semmosia meheviä kotipullia oikealla kermavaahdolla. <3
Pullapäivä

Vieraille hillolla, itselle mantelilla.




Hyvää...

Tämä viikko lähti sitten salaatilla käyntiin. Ruusukaalit olivat edullisia viime viikolla ja satuin löytämään ruusukaali-caesar ohjeen. Sitä siis kokeilemaan. :) Ja hyväähän se oli ja mikä parasta pienillä hiilareilla. :) Sopiva siis tähän saumaan kun herkkuja tullut maisteltua enemmän kuin olisi hyväksi. Haettiin eilen illalla vielä Subwaystä subit. Voi pojat että nekin maistuivat hyvälle tuolla viimassa tarpomisen jälkeen. Kävimme nimittäin hakemassa ne lenkin yhteydessä läheisestä kauppakeskuksesta.Salaatin resepti löytyi Kokit ja potit -blogista (KLIK!).
Silppusin sekaan vielä varsisellerit, jotka uhkasivat kuihtua vihanneslokeroon. Kastikkeen parmesanjuuston korvasin osittain oluthiivahiutaleilla. Niistä saa mukavaa parmesanimaista makua vegaanisesti.  Ruusukaalit pienistelin joukkoon raakana; mukavan rapsakka salaatti näin.

Ruusukaali-caesar

neljälle
  • 400 g ruusukaaleja 
  • (tilkka öljyä paahtamiseen)
  • 1 1/2 dl majoneesia
  • 2 tl dijon-sinappia
  • noin 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 dl hienoksi raastettua parmesaania
  • (ripaus suolaa)
  • parmesaanilastuja
  1. Leikkaa ruusukaaleista pois kannat ja poista huonot lehdet.
  2. Irrottele ruusukaalin lehtiä. Nipsaise tarvittaessa hieman pois kantaa, jota lehdet lähtevät irti helpommin.
  3. Silppua loput ruusukaalista pieneksi. Voit myös viipaloida kokonaiset ruusukaalit lehtien irroittamisen ja silppuamisen sijaan.
  4. Paahda ruusukaaleja halutessasi noin 10 minuuttia uunissa (200 astetta) tai hetki kuumalla pannulla.
  5. Valmista kastike ja sekoita se ruusukaaleihin. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa tai hapokkuutta.
  6. Vuole päälle parmesaanilastuja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.