Heipä hei taas,
aikaa vierähti tovi viime postauksesta. Lumimyräkkä ulkona ja herkuttelupitoinen viikonloppu takana. Tuli leivottua suolaista kasvispiirakkaa, laskiaispullia ja unelmakääretorttua. Vieraitakin kävi. Voi että laskiaispullat olivat sitten hyviä! Rakastan mantelitäytteisiä. Omatehdyt on parhaita. Ei mitään kaupan höttöpullia vaan semmosia meheviä kotipullia oikealla kermavaahdolla. <3
Tämä viikko lähti sitten salaatilla käyntiin. Ruusukaalit olivat edullisia viime viikolla ja satuin löytämään ruusukaali-caesar ohjeen. Sitä siis kokeilemaan. :) Ja hyväähän se oli ja mikä parasta pienillä hiilareilla. :) Sopiva siis tähän saumaan kun herkkuja tullut maisteltua enemmän kuin olisi hyväksi. Haettiin eilen illalla vielä Subwaystä subit. Voi pojat että nekin maistuivat hyvälle tuolla viimassa tarpomisen jälkeen. Kävimme nimittäin hakemassa ne lenkin yhteydessä läheisestä kauppakeskuksesta.Salaatin resepti löytyi Kokit ja potit -blogista (KLIK!).
Silppusin sekaan vielä varsisellerit, jotka uhkasivat kuihtua vihanneslokeroon. Kastikkeen parmesanjuuston korvasin osittain oluthiivahiutaleilla. Niistä saa mukavaa parmesanimaista makua vegaanisesti. Ruusukaalit pienistelin joukkoon raakana; mukavan rapsakka salaatti näin.
aikaa vierähti tovi viime postauksesta. Lumimyräkkä ulkona ja herkuttelupitoinen viikonloppu takana. Tuli leivottua suolaista kasvispiirakkaa, laskiaispullia ja unelmakääretorttua. Vieraitakin kävi. Voi että laskiaispullat olivat sitten hyviä! Rakastan mantelitäytteisiä. Omatehdyt on parhaita. Ei mitään kaupan höttöpullia vaan semmosia meheviä kotipullia oikealla kermavaahdolla. <3
Pullapäivä |
Vieraille hillolla, itselle mantelilla. |
Hyvää... |
Tämä viikko lähti sitten salaatilla käyntiin. Ruusukaalit olivat edullisia viime viikolla ja satuin löytämään ruusukaali-caesar ohjeen. Sitä siis kokeilemaan. :) Ja hyväähän se oli ja mikä parasta pienillä hiilareilla. :) Sopiva siis tähän saumaan kun herkkuja tullut maisteltua enemmän kuin olisi hyväksi. Haettiin eilen illalla vielä Subwaystä subit. Voi pojat että nekin maistuivat hyvälle tuolla viimassa tarpomisen jälkeen. Kävimme nimittäin hakemassa ne lenkin yhteydessä läheisestä kauppakeskuksesta.Salaatin resepti löytyi Kokit ja potit -blogista (KLIK!).
Silppusin sekaan vielä varsisellerit, jotka uhkasivat kuihtua vihanneslokeroon. Kastikkeen parmesanjuuston korvasin osittain oluthiivahiutaleilla. Niistä saa mukavaa parmesanimaista makua vegaanisesti. Ruusukaalit pienistelin joukkoon raakana; mukavan rapsakka salaatti näin.
Ruusukaali-caesar
neljälle
- 400 g ruusukaaleja
- (tilkka öljyä paahtamiseen)
- 1 1/2 dl majoneesia
- 2 tl dijon-sinappia
- noin 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 1/2 dl hienoksi raastettua parmesaania
- (ripaus suolaa)
- parmesaanilastuja
- Leikkaa ruusukaaleista pois kannat ja poista huonot lehdet.
- Irrottele ruusukaalin lehtiä. Nipsaise tarvittaessa hieman pois kantaa, jota lehdet lähtevät irti helpommin.
- Silppua loput ruusukaalista pieneksi. Voit myös viipaloida kokonaiset ruusukaalit lehtien irroittamisen ja silppuamisen sijaan.
- Paahda ruusukaaleja halutessasi noin 10 minuuttia uunissa (200 astetta) tai hetki kuumalla pannulla.
- Valmista kastike ja sekoita se ruusukaaleihin. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa tai hapokkuutta.
- Vuole päälle parmesaanilastuja.
Kommentit
Lähetä kommentti