Siirry pääsisältöön

Lissää aasialaista

Heissulivei kaverit!

Nyt on hiihtokausi korkattu meikäläisenkin kohdalla. :) Ei tuo ilma aivan paras mahdollinen ollut, mutta lähinnä kävimme testaamassa viikolla saapuneen hiihtokärryn. Neljän kilsan lenkki sai luvan riittää. Aamulla räimi kosteaa lunta, kun kävin koirakuonolaisen kanssa metsällä pitkästä aikaa. Kun arkena teen lenkin kuitenkin aina vaunujen kanssa niin metsä on poissuljettu vaihtoehto talvella. Ainakin näin runsaslumisena talvena. Hiihtoreissusta ja kärrystä sen verran, että kyllähän tuo poika onnistui nukahtamaankin hetkeksi kärryssä, mutta unet jäivät aika lyhkäisiksi. Asento oli ehkä huono johtuen siitä, ettemme ehtineet säätää turvavöitä. No jospa se siitä. Vajaan kahden viikon päästä on tarkoitus lähteä kokeilemaan kärryä tositoimissa Ylläksellä. No sielläkin leppoisampaa menoa luvassa. Takavuosien hurjat hiihtolenkit saakoot toistaiseksi jäädä.
Mitä ruokaan tulee, niin aasialaisteemalla jatketaan. Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan nimittäin ensi viikollekin on luvassa vielä ainakin yksi nepalilaistyylinen ruoka. :) Nämä on kyllä herkullisen mausteisia ruokia. Raskauden takia tuli jonkinmoinen paussi näihin, koska monissa ruuissa mausteena käytetään inkivääriä. No nyt sen ollessa taas sallittujen listalla nautitaan näistä eksoottisemmista vivahteista taas sydämen kyllyydestä.
Tämä resepti löytyi Kokit ja Potit-blogista. (KLIK!) Ruoka oli helppotekoinen eikä siihen tarvittu
mitään kummoisia raaka-aineita. Mietin aluksi pääseekö halloumijuusto tässä oikeuksiinsa; se on aivan ihanaa halloumisalaatissa hieman pippuria ja balsamicosiirappia pinnassaan. Epäilyistä huolimatta kyllä tuo oli hyvää tässäkin. :) Maku oli vielä melkein parempi seuraavana päivänä, kun maut olivat tekeentyneet. Halloumin ja tomaatit paistoin aina yhtä ateriointikertaa varten. Kirsikkatomaatit saivat ihanan täyteläisen maun paistamisen tuloksena.

Kuva ei tee oikeutta ruuan herkullisuudelle
 
 




Halloumi tikka masala


neljälle





1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl öljyä

2 tl garam masalaa

2 tl jeeraa eli juustokuminaa

1 tl savupaprikajauhetta (mieto)

800 g (2 prk) tomaattimurskaa

1 1/2 tl suolaa
noin 2 tl sokeria

1 pkt halloumijuustoa

kirsikkatomaatteja



tarjoiluun

keitettyä riisiä 

tuoretta korianteria





Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä öljyssä. Lisää mausteet ja anna niiden lämmetä. Lisää tomaattimurska ja hauduta noin puoli tuntia. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarkista kastikkeen maku ja säädä tarvittaessa.



Kastikkeen hautuessa paista viipaloitu tai kuutioitu halloumi kuumalla pannulla öljyssä. Voit paistaa samalla pannulla myös kirsikkatomaatteja. Lisää juusto ja tomaatit kastikkeeseen.



Tarjoile keitetyn riisin ja tuoreen korianterin kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.