Kalevan ruokajuttu punajuuresta innosti minut kokeilemaan lindströmin lihapullia - ja hyviähän nuo olivat. Peruslihapullat eivät ole houkutelleet pitkiin aikoihin mutta näissä on minusta kiva maku! Oletteko kokeilleet?
Lindströmin lihapullat
1 kesäsipuli varsineen (panin tavallisen)
2 valkosipulin kynttä
3 keskikokoista keitettyä punajuurta
2 rkl pieniä kapriksia
1 kananmuna
400 g sikanautajauhelihaa
Iso kourallinen tuoretta lehtipersiljaa (laitoin pakastepersiljaa)
1 tl suolaa
Mustapippuria
Loraus öljyä
Hienonna sipulit hienoksi ja nosta kulhoon. Raasta sekaan punajuuret hienoksi raasteeksi. Hienonna kaprikset ja lisää sekaan myös kananmunat ja jauheliha. Silppua persilja ja laita myös muut mausteet sekaan.
Sekoita voimakkaasti käsin sekaisin niin että saat tasaista lihapullamassaa. Pyörittele öljyisillä käsillä mahdollisimman pieniä lihapullia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista noin 10 minuuttia 225 asteisessa uunissa. Jos haluat, paista vielä pannulla kaunis pinta lihapullille.
Kommentit
Lähetä kommentti