Kvinoapaketin jämät kaivelivat mieleni perukoilla ja hoksasin pakkauksen kyljestä sopivan kuuloisen ohjeen. Kvinoahan ei ole missään määrin keto- tai vhh- ruokavalion mukainen, mutta ajattelin että teen siitä nyt kuitenkin koko perheelle ruuan, sen verran mielenkiintoiselle ohje vaikutti . Meiltä ei kyllä tule ruokahävikkiä vaan pyrin aina suunnittelemaan ruuat tosi tarkkaan. Koira olis viimeinen jätteiden syöjä mutta sille ei kyllä jää juuri koskaan mitään:D Lisäksi se on niin herkkävatsainen ettei sille valitettavasti passaa esim kalannahkaa antaa vaikka perso sille olisikin. Enkä ollut reseptin suhteen väärässä; hyväähän tuo oli. Annoksen päälle meille aikuisille tujaus chilistä Sriracha-kastiketta ja kaikille hieman salaattijuustokuutioita kruunasi annokset.:)
Toinen mainitsemisen arvoinen juttu on kookospallerot. Löysin ohjeen Facebookista jälleen kerran. Mukavia naposteltavia joulun odotukseen. Vähähiilihydraattisuudesta plussaa. Tein kokeeksi vain puoli annosta jos en vaikka tykkääkään mutta tykkkäsimme kaikki näistä.
Kävin muuten diabetesverikoekontrollissa viime viikolla. Olin tosi tyytyväinen sokeriarvoihin. Paastosokeri oli 5,3 ja pitkäsokeri muistaakseni 34 mmol/mol. Nuohan ovat terveen lukemissa. Nyt sitten kolesteroli oli taas vuorostaan himpun koholla. Pitää alkaa kiinnittää nyt siihen enempi huomiota. Mutta nyt näihin herkkuohjeisiin. :D
Kvinoaa katkarapujen, porkkanoiden ja inkiväärin kanssa
(4 annosta, 35 minuuttia)
1,5 dl kvinoaa
1 pieni sipuli
250 g porkkanaa
1 valkosipulin kynsi
2 cm inkivääriä
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
125 g pieniä katkarapuja
öljyä paistamiseen
Huuhtele kvinoa huolellisesti. Sekoita kvinoat reiluun 2 dl:aan vettä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna turvota 10 minuuttia kannen alla. Kuori ja silppua sillä aikaa sipuli. Leikkaa porkkanat ohuiksi siivuiksi.Kuumenna 1 rkl öljyä suuressa paistinpannussa ja kypsennä sipulia ja porkkanoita miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Kuori valkosipuli ja silppua hienoksi. Kuori ja silppua inkivääri ja hienonna korianteri. Lisää valkosipuli ja inkivääri sipuli-porkkanaseokseen ja keitä 10 minuutin ajan.
Lisää katkaravut ja kvinoa seokseen, mausta suolalla ja pippurilla. Anna lämmetä. Lisää korianteri juuri ennen tarjoilua.
Sitruunaiset kookospallerot
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl stewiaa tai 2 rkl erytritolia
1/2 sitruunan raastettua kuorta
0,5 dl kookoshiutaleita pinnalle
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekoisin. Sekoita kunnes tahna on tasaista. Laita taikina muutamaksi minuutiksi jääkappiin kovettumaan. Mittaa kookoshiutaleet syvälle lautaselle tai kulhoon. Ota tahnasta pieniä nokareita ja pyöritä ne käsissä nopeasti palloiksi. Pyöritä pallot kookoshiutaleissa. Laita valmiit pallerot kannelliseen rasiaan jääkaappiin jähmettymään. Säilytä jääkaapissa.
Tänään on jo käyty metsälenkki ja matkan varrella pulkkamäessä. Poika ja mies lähtivät ruuan jälkeen jatkamaan mäkihommia. Tarkoitus oli itselläkin tästä liittyä seuraan. Jos maltan. :) Jäin kuuntelemaan taas Vain elämää -musiikkia. Eilen paistelin ensimmäiset lanttulaatikot. Mitä nyt vähän laatikon reunasta maistoin niin olihan ne hyviä- ja vielä vähähiilihdraattisia. Pääsivät pakastimeen odottelemaan joulun aikaa. :) Nyt kaikille lukijoille mukavaa ensimmäistä adventtia!
Kommentit
Lähetä kommentti