Siirry pääsisältöön

Aasialaista makumaailmaa ja pieniä herkkupal(l)oja

 Kvinoapaketin jämät kaivelivat mieleni perukoilla ja hoksasin pakkauksen kyljestä sopivan kuuloisen ohjeen. Kvinoahan ei ole missään määrin keto- tai vhh- ruokavalion mukainen, mutta ajattelin että teen siitä nyt kuitenkin koko perheelle ruuan, sen verran mielenkiintoiselle ohje vaikutti . Meiltä ei kyllä tule ruokahävikkiä vaan pyrin aina suunnittelemaan ruuat tosi tarkkaan. Koira olis viimeinen jätteiden syöjä mutta sille ei kyllä jää juuri koskaan mitään:D Lisäksi se on niin herkkävatsainen ettei sille valitettavasti passaa esim kalannahkaa antaa vaikka perso sille olisikin. Enkä ollut reseptin suhteen väärässä; hyväähän tuo oli. Annoksen päälle meille aikuisille tujaus chilistä Sriracha-kastiketta ja kaikille hieman salaattijuustokuutioita kruunasi annokset.:)

 Toinen mainitsemisen arvoinen juttu on kookospallerot. Löysin ohjeen Facebookista jälleen kerran. Mukavia naposteltavia joulun odotukseen. Vähähiilihydraattisuudesta plussaa. Tein kokeeksi vain puoli annosta jos en vaikka tykkääkään mutta tykkkäsimme kaikki näistä.

Kävin muuten diabetesverikoekontrollissa viime viikolla. Olin tosi tyytyväinen sokeriarvoihin. Paastosokeri oli 5,3 ja pitkäsokeri muistaakseni 34 mmol/mol. Nuohan ovat terveen lukemissa. Nyt sitten kolesteroli oli taas vuorostaan himpun koholla. Pitää alkaa kiinnittää nyt siihen enempi huomiota. Mutta nyt näihin herkkuohjeisiin. :D




Kvinoaa katkarapujen, porkkanoiden ja inkiväärin kanssa

(4 annosta, 35 minuuttia)
 
1,5 dl kvinoaa
1 pieni sipuli
250 g porkkanaa
1 valkosipulin kynsi
2 cm inkivääriä
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
125 g pieniä katkarapuja
öljyä paistamiseen
 
Huuhtele kvinoa huolellisesti. Sekoita kvinoat reiluun 2 dl:aan vettä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna turvota 10 minuuttia kannen alla.  Kuori ja silppua sillä aikaa sipuli. Leikkaa porkkanat ohuiksi siivuiksi.Kuumenna 1 rkl öljyä suuressa paistinpannussa ja kypsennä sipulia ja porkkanoita miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Kuori valkosipuli ja silppua hienoksi. Kuori ja silppua inkivääri ja hienonna korianteri. Lisää valkosipuli ja inkivääri sipuli-porkkanaseokseen ja keitä 10 minuutin ajan.
Lisää katkaravut ja kvinoa seokseen, mausta suolalla ja pippurilla. Anna lämmetä. Lisää korianteri juuri ennen tarjoilua.
 
 

Sitruunaiset kookospallerot

2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä 
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl sitruunan mehua
 1 rkl stewiaa tai 2 rkl erytritolia
1/2 sitruunan raastettua kuorta
0,5 dl kookoshiutaleita pinnalle

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekoisin. Sekoita kunnes tahna on tasaista. Laita taikina muutamaksi minuutiksi jääkappiin kovettumaan. Mittaa kookoshiutaleet syvälle lautaselle tai kulhoon. Ota tahnasta pieniä nokareita ja pyöritä ne käsissä nopeasti palloiksi. Pyöritä pallot kookoshiutaleissa. Laita valmiit pallerot kannelliseen rasiaan jääkaappiin jähmettymään. Säilytä jääkaapissa.

 

 Tänään on jo käyty metsälenkki ja matkan varrella pulkkamäessä. Poika ja mies lähtivät ruuan jälkeen jatkamaan mäkihommia. Tarkoitus oli itselläkin tästä liittyä seuraan. Jos maltan. :) Jäin kuuntelemaan taas Vain elämää -musiikkia. Eilen paistelin ensimmäiset lanttulaatikot. Mitä nyt vähän laatikon reunasta maistoin niin olihan ne hyviä- ja vielä vähähiilihdraattisia. Pääsivät pakastimeen odottelemaan joulun aikaa. :) Nyt kaikille lukijoille mukavaa ensimmäistä adventtia!
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.