Siirry pääsisältöön

Lehtikaalifetapiiras- hyvää viikonloppusafkaa

Hei taas pitkästä aikaa ihanat! Miten teidän kesänne on mennyt tähän asti? Meidän kesään on kuulunut Kreetan reissu (meni todella hyvin tuon yksivuotiaan viikarin kanssa :)), puutarhanlaittoa ja tavallista kotoilua Au paireja seuraillen. Jäätiin ihan koukkuun ja nyt on kaikki kaudet katsottu. Nyyh :D. Ja puutarhaan on saatu laitettua uusina tulokkaina poimulehti, villiviini, timanttituija, ruusupensas ja pari idänunikkoa sekä aleista muutama perenna. Tuijan istutus pisti liikkeelle muutosvyöryn pihassa. Sen alta sai siirtyä sekä lumipalloheisi että syyshortensia. Nyt vaan peukut pystyyn että kaikki viihtyisivät. Eli ei ihan telkkaria ole mennyt tuijotellessa tämäkään kesä. :D
Mutta illlan aiheeseen eli herkulliseen lehtikaalipiirakkaan jonka nautimme lauantai-illan kunniaksi makkaran kera. :D En muista mistä ohje on peräisin. Pohja on tuttu kikhernejauhoista tehty.




Piirakkapohja

150 g voita
5 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki ainekset ja muotoile palloksi piirasvuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä taikina piirasvuokaan, pistele reikiä haarukalla ja esipaista 8 - 10 minuuttia

Täyte: 
250 g fetaa
150 g pakastepinaattia (tai litra tuoretta)
3-4 isoa lehtikaalin lehteä
1 isohko sipuli
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl kermaa
3 munaa
1/2 - 1 tl mustapippuria
1 kourallinen tuoretta basilikaa
1 tl kuivattua timjamia tai rakuunaa
(ripaus suolaa)
 Tilkka öljyä tai voita paistamiseen

Poista lehtikaalista kovat ruodit. Silppua hienoksi. Kuullota sipulit tilkassa öljyä. Lisää lehtikaali, pinaatti pippuri ja kuivat yrtit. Sekoita kuumalla pannulla 3 minuuttia.  Kaada kulhoon jäähtymään. Lisää jäähtyneeseen seokseen basilika, kerma ja kananmunat. Pilko feta ja levitä pohjalle. Kaada pinaattiseos päälle. Paista alaosassa n. 30 - 40 minuuttia.

Jälkkäriksi tuoreita mansikoita, nam. Täydellinen päätös aterialle.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.