Siirry pääsisältöön

Lehtikaalifetapiiras- hyvää viikonloppusafkaa

Hei taas pitkästä aikaa ihanat! Miten teidän kesänne on mennyt tähän asti? Meidän kesään on kuulunut Kreetan reissu (meni todella hyvin tuon yksivuotiaan viikarin kanssa :)), puutarhanlaittoa ja tavallista kotoilua Au paireja seuraillen. Jäätiin ihan koukkuun ja nyt on kaikki kaudet katsottu. Nyyh :D. Ja puutarhaan on saatu laitettua uusina tulokkaina poimulehti, villiviini, timanttituija, ruusupensas ja pari idänunikkoa sekä aleista muutama perenna. Tuijan istutus pisti liikkeelle muutosvyöryn pihassa. Sen alta sai siirtyä sekä lumipalloheisi että syyshortensia. Nyt vaan peukut pystyyn että kaikki viihtyisivät. Eli ei ihan telkkaria ole mennyt tuijotellessa tämäkään kesä. :D
Mutta illlan aiheeseen eli herkulliseen lehtikaalipiirakkaan jonka nautimme lauantai-illan kunniaksi makkaran kera. :D En muista mistä ohje on peräisin. Pohja on tuttu kikhernejauhoista tehty.




Piirakkapohja

150 g voita
5 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki ainekset ja muotoile palloksi piirasvuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä taikina piirasvuokaan, pistele reikiä haarukalla ja esipaista 8 - 10 minuuttia

Täyte: 
250 g fetaa
150 g pakastepinaattia (tai litra tuoretta)
3-4 isoa lehtikaalin lehteä
1 isohko sipuli
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl kermaa
3 munaa
1/2 - 1 tl mustapippuria
1 kourallinen tuoretta basilikaa
1 tl kuivattua timjamia tai rakuunaa
(ripaus suolaa)
 Tilkka öljyä tai voita paistamiseen

Poista lehtikaalista kovat ruodit. Silppua hienoksi. Kuullota sipulit tilkassa öljyä. Lisää lehtikaali, pinaatti pippuri ja kuivat yrtit. Sekoita kuumalla pannulla 3 minuuttia.  Kaada kulhoon jäähtymään. Lisää jäähtyneeseen seokseen basilika, kerma ja kananmunat. Pilko feta ja levitä pohjalle. Kaada pinaattiseos päälle. Paista alaosassa n. 30 - 40 minuuttia.

Jälkkäriksi tuoreita mansikoita, nam. Täydellinen päätös aterialle.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.