Hei taas pitkästä aikaa ihanat! Miten teidän kesänne on mennyt tähän asti? Meidän kesään on kuulunut Kreetan reissu (meni todella hyvin tuon yksivuotiaan viikarin kanssa :)), puutarhanlaittoa ja tavallista kotoilua Au paireja seuraillen. Jäätiin ihan koukkuun ja nyt on kaikki kaudet katsottu. Nyyh :D. Ja puutarhaan on saatu laitettua uusina tulokkaina poimulehti, villiviini, timanttituija, ruusupensas ja pari idänunikkoa sekä aleista muutama perenna. Tuijan istutus pisti liikkeelle muutosvyöryn pihassa. Sen alta sai siirtyä sekä lumipalloheisi että syyshortensia. Nyt vaan peukut pystyyn että kaikki viihtyisivät. Eli ei ihan telkkaria ole mennyt tuijotellessa tämäkään kesä. :D
Mutta illlan aiheeseen eli herkulliseen lehtikaalipiirakkaan jonka nautimme lauantai-illan kunniaksi makkaran kera. :D En muista mistä ohje on peräisin. Pohja on tuttu kikhernejauhoista tehty.
Piirakkapohja
150 g voita
5 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl kylmää vettä
Sekoita kaikki ainekset ja muotoile palloksi piirasvuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä taikina piirasvuokaan, pistele reikiä haarukalla ja esipaista 8 - 10 minuuttia
Täyte:
250 g fetaa
150 g pakastepinaattia (tai litra tuoretta)
3-4 isoa lehtikaalin lehteä
1 isohko sipuli
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl kermaa
3 munaa
1/2 - 1 tl mustapippuria
1 kourallinen tuoretta basilikaa
1 tl kuivattua timjamia tai rakuunaa
(ripaus suolaa)
Tilkka öljyä tai voita paistamiseen
Poista lehtikaalista kovat ruodit. Silppua hienoksi. Kuullota sipulit tilkassa öljyä. Lisää lehtikaali, pinaatti pippuri ja kuivat yrtit. Sekoita kuumalla pannulla 3 minuuttia. Kaada kulhoon jäähtymään. Lisää jäähtyneeseen seokseen basilika, kerma ja kananmunat. Pilko feta ja levitä pohjalle. Kaada pinaattiseos päälle. Paista alaosassa n. 30 - 40 minuuttia.
Jälkkäriksi tuoreita mansikoita, nam. Täydellinen päätös aterialle.
Mutta illlan aiheeseen eli herkulliseen lehtikaalipiirakkaan jonka nautimme lauantai-illan kunniaksi makkaran kera. :D En muista mistä ohje on peräisin. Pohja on tuttu kikhernejauhoista tehty.
Piirakkapohja
150 g voita
5 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl kylmää vettä
Sekoita kaikki ainekset ja muotoile palloksi piirasvuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä taikina piirasvuokaan, pistele reikiä haarukalla ja esipaista 8 - 10 minuuttia
Täyte:
250 g fetaa
150 g pakastepinaattia (tai litra tuoretta)
3-4 isoa lehtikaalin lehteä
1 isohko sipuli
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl kermaa
3 munaa
1/2 - 1 tl mustapippuria
1 kourallinen tuoretta basilikaa
1 tl kuivattua timjamia tai rakuunaa
(ripaus suolaa)
Tilkka öljyä tai voita paistamiseen
Poista lehtikaalista kovat ruodit. Silppua hienoksi. Kuullota sipulit tilkassa öljyä. Lisää lehtikaali, pinaatti pippuri ja kuivat yrtit. Sekoita kuumalla pannulla 3 minuuttia. Kaada kulhoon jäähtymään. Lisää jäähtyneeseen seokseen basilika, kerma ja kananmunat. Pilko feta ja levitä pohjalle. Kaada pinaattiseos päälle. Paista alaosassa n. 30 - 40 minuuttia.
Jälkkäriksi tuoreita mansikoita, nam. Täydellinen päätös aterialle.
Kommentit
Lähetä kommentti