Siirry pääsisältöön

Kanaa tikka masala

Hei. Tämä tiistaiaamu käynnistyi varhaisella koiran lenkityksellä josta jatkoimme pojan kanssa perhekahvilaan. Kiva kun siellä on pojalle katseltavaa ja itselle kahviseuraa aikuisista. Lounaaksi söimme eilistä kanaa tikka masala -kastikkeessa. Itse oikeastaan pilkoin kasviksia ja mies hoiti loput, koska nykyään minä hoidan lähestulkoon kaikki ruuan laiton. Mies on tarjoutunut monesti kyllä tekemään ruokaa, mutta käytännössä minä olen vaan tarttunut toimeen, koska satun kuitenkin olemaan hoitovapaalla ja ajatttelen että ehdimme sitten yhdessä illalla enemmän touhuta yhdessä kun ruuat on tehty valmiiksi. Mutta mukavaa vaihtelua syödä jonkun toisen kokkaamaa ruokaa ja miehelle vaihtelua työnteon ja lapsenhoidon lisäksi päästä kokkaamaan. :D. Ai niin, ohje oli Kaleva-lehdessä ruokapalstalla. Siinä oli ohje myös garam masala mausteen valmistamiseksi, mutta meillä sattui olemaan tuota valmiina mausteseoksena, joten käytin sitä.
Lisäkkeenä ministi riisiä ja parsakaalta. Nam.

 Kanaa tikka masala -kastikkeessa

500 g miedosti maustettua broilerin rintafileetä (meillä 300 g miedosti suolattuja broilerisuikaleita)
2 rkl gheetä (kirkastettua voita) tai öljyä (meillä oliiviöljy)
1 sipuli
1 tuore chili
3 valkosipulin kynttä
2 cm:n pala inkivääriä
400 g tomaattimurskaa
1 rkl garam masalaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl mantelijauhetta
1 tl hunajaa (ei laitettu, koska mies ei ollut huomannut tätä ohjeessa :D)
2-3 dl paksua jukurttia
suolaa
puntti tuoretta korianteria (ei laitettu koska oli hinnoissaan meidän mielestä :D)

Paloittele broileri reilun kokoisiksi paloiksi ja paista kirkastetussa voissa tai öljyssä kypsiksi, mutta ei kuiviksi. Jos käytät maustamatonta broileria, lisää paloihin hieman suolaa ja pippuria. Nosta palat folion sisään lepäämään kastikkeen valmistuksen ajaksi, niin ne säilyvät mehukkaina. 
Hienonna sipuli, chili ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä tai gheetä pannulla. Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi, lisää valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuullota vielä noin minuutti ja lisää tomaattimurska.
Nosta pannu keskilämmölle ja keittele tomaattikastiketta sakeammaksi ilman kantta, siihen menee viitisen minuuttia. Kun kastike on paksua, lisää joukkoon garam masala, mantelijauhe, paprikajauhe sekä jukurtti. Sekoita hyvin. Maista ja lisää suolaa maun mukaan. 
Lisää kanapalat kastikkeeseen ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Hienonna korianteri ja lisää kstikkeeseen ennen tarjoilua.
Tarjoa basmatiriisin ja naanleivän sekä kurkkuraidan kera. (emme tehneet naanleipää eikä kurkkuraitaa tällä erää, vaikka varmasti olisi sopinut kylkeen mainiosti)

Semmoista tällä erää. Pitääkin tarttua pian kauhan varteen ja kokkailla illaksi linssipataa. Viime aikoina olen kokkaillut taas paljon Samasta padasta -kirjan ohjeilla. Poika on kiitollinen ruokittava. Hänelle maistuu eksoottisemmatkin maut. Paljon valkosipulia ja mausteita. Ennakkoluulottomasti vaan. Nimenomaan aikuisen puolelta - niin lapsi oppii monenlaiseen makumaailmaan. Lapsi tai pikkuvauvahan ei ole ennakkoluuloinen. Välillä olemme miehen kanssa huomanneet, että poika tuoksahtaa vahvasti valkosipulille - silloin kun on syöty itse eri ruokaa. :D Ja sormiruokailu se vasta mukavaa onkin ja kehittää sorminäppäryyttä. Mutta nyt taas kokkausterapiaa ja iltaruoka valmiiksi muhimaan. :) Aurinkoista päivän jatkoa just sulle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.