Hei. Tämä tiistaiaamu käynnistyi varhaisella koiran lenkityksellä josta jatkoimme pojan kanssa perhekahvilaan. Kiva kun siellä on pojalle katseltavaa ja itselle kahviseuraa aikuisista. Lounaaksi söimme eilistä kanaa tikka masala -kastikkeessa. Itse oikeastaan pilkoin kasviksia ja mies hoiti loput, koska nykyään minä hoidan lähestulkoon kaikki ruuan laiton. Mies on tarjoutunut monesti kyllä tekemään ruokaa, mutta käytännössä minä olen vaan tarttunut toimeen, koska satun kuitenkin olemaan hoitovapaalla ja ajatttelen että ehdimme sitten yhdessä illalla enemmän touhuta yhdessä kun ruuat on tehty valmiiksi. Mutta mukavaa vaihtelua syödä jonkun toisen kokkaamaa ruokaa ja miehelle vaihtelua työnteon ja lapsenhoidon lisäksi päästä kokkaamaan. :D. Ai niin, ohje oli Kaleva-lehdessä ruokapalstalla. Siinä oli ohje myös garam masala mausteen valmistamiseksi, mutta meillä sattui olemaan tuota valmiina mausteseoksena, joten käytin sitä.
2 rkl gheetä (kirkastettua voita) tai öljyä (meillä oliiviöljy)
1 sipuli
1 tuore chili
3 valkosipulin kynttä
2 cm:n pala inkivääriä
400 g tomaattimurskaa
1 rkl garam masalaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl mantelijauhetta
1 tl hunajaa (ei laitettu, koska mies ei ollut huomannut tätä ohjeessa :D)
2-3 dl paksua jukurttia
suolaa
puntti tuoretta korianteria (ei laitettu koska oli hinnoissaan meidän mielestä :D)
Paloittele broileri reilun kokoisiksi paloiksi ja paista kirkastetussa voissa tai öljyssä kypsiksi, mutta ei kuiviksi. Jos käytät maustamatonta broileria, lisää paloihin hieman suolaa ja pippuria. Nosta palat folion sisään lepäämään kastikkeen valmistuksen ajaksi, niin ne säilyvät mehukkaina.
Hienonna sipuli, chili ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä tai gheetä pannulla. Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi, lisää valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuullota vielä noin minuutti ja lisää tomaattimurska.
Nosta pannu keskilämmölle ja keittele tomaattikastiketta sakeammaksi ilman kantta, siihen menee viitisen minuuttia. Kun kastike on paksua, lisää joukkoon garam masala, mantelijauhe, paprikajauhe sekä jukurtti. Sekoita hyvin. Maista ja lisää suolaa maun mukaan.
Lisää kanapalat kastikkeeseen ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Hienonna korianteri ja lisää kstikkeeseen ennen tarjoilua.
Tarjoa basmatiriisin ja naanleivän sekä kurkkuraidan kera. (emme tehneet naanleipää eikä kurkkuraitaa tällä erää, vaikka varmasti olisi sopinut kylkeen mainiosti)
Semmoista tällä erää. Pitääkin tarttua pian kauhan varteen ja kokkailla illaksi linssipataa. Viime aikoina olen kokkaillut taas paljon Samasta padasta -kirjan ohjeilla. Poika on kiitollinen ruokittava. Hänelle maistuu eksoottisemmatkin maut. Paljon valkosipulia ja mausteita. Ennakkoluulottomasti vaan. Nimenomaan aikuisen puolelta - niin lapsi oppii monenlaiseen makumaailmaan. Lapsi tai pikkuvauvahan ei ole ennakkoluuloinen. Välillä olemme miehen kanssa huomanneet, että poika tuoksahtaa vahvasti valkosipulille - silloin kun on syöty itse eri ruokaa. :D Ja sormiruokailu se vasta mukavaa onkin ja kehittää sorminäppäryyttä. Mutta nyt taas kokkausterapiaa ja iltaruoka valmiiksi muhimaan. :) Aurinkoista päivän jatkoa just sulle!
Lisäkkeenä ministi riisiä ja parsakaalta. Nam. |
Kanaa tikka masala -kastikkeessa
500 g miedosti maustettua broilerin rintafileetä (meillä 300 g miedosti suolattuja broilerisuikaleita)2 rkl gheetä (kirkastettua voita) tai öljyä (meillä oliiviöljy)
1 sipuli
1 tuore chili
3 valkosipulin kynttä
2 cm:n pala inkivääriä
400 g tomaattimurskaa
1 rkl garam masalaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl mantelijauhetta
1 tl hunajaa (ei laitettu, koska mies ei ollut huomannut tätä ohjeessa :D)
2-3 dl paksua jukurttia
suolaa
puntti tuoretta korianteria (ei laitettu koska oli hinnoissaan meidän mielestä :D)
Paloittele broileri reilun kokoisiksi paloiksi ja paista kirkastetussa voissa tai öljyssä kypsiksi, mutta ei kuiviksi. Jos käytät maustamatonta broileria, lisää paloihin hieman suolaa ja pippuria. Nosta palat folion sisään lepäämään kastikkeen valmistuksen ajaksi, niin ne säilyvät mehukkaina.
Hienonna sipuli, chili ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä tai gheetä pannulla. Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi, lisää valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuullota vielä noin minuutti ja lisää tomaattimurska.
Nosta pannu keskilämmölle ja keittele tomaattikastiketta sakeammaksi ilman kantta, siihen menee viitisen minuuttia. Kun kastike on paksua, lisää joukkoon garam masala, mantelijauhe, paprikajauhe sekä jukurtti. Sekoita hyvin. Maista ja lisää suolaa maun mukaan.
Lisää kanapalat kastikkeeseen ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Hienonna korianteri ja lisää kstikkeeseen ennen tarjoilua.
Tarjoa basmatiriisin ja naanleivän sekä kurkkuraidan kera. (emme tehneet naanleipää eikä kurkkuraitaa tällä erää, vaikka varmasti olisi sopinut kylkeen mainiosti)
Semmoista tällä erää. Pitääkin tarttua pian kauhan varteen ja kokkailla illaksi linssipataa. Viime aikoina olen kokkaillut taas paljon Samasta padasta -kirjan ohjeilla. Poika on kiitollinen ruokittava. Hänelle maistuu eksoottisemmatkin maut. Paljon valkosipulia ja mausteita. Ennakkoluulottomasti vaan. Nimenomaan aikuisen puolelta - niin lapsi oppii monenlaiseen makumaailmaan. Lapsi tai pikkuvauvahan ei ole ennakkoluuloinen. Välillä olemme miehen kanssa huomanneet, että poika tuoksahtaa vahvasti valkosipulille - silloin kun on syöty itse eri ruokaa. :D Ja sormiruokailu se vasta mukavaa onkin ja kehittää sorminäppäryyttä. Mutta nyt taas kokkausterapiaa ja iltaruoka valmiiksi muhimaan. :) Aurinkoista päivän jatkoa just sulle!
Kommentit
Lähetä kommentti