Siirry pääsisältöön

Kanapataa, ulkoilua ja reissuhaaveita

Siinäpä tämän sunnuntain rakennusainekset. Ja kahvihetki kera Ben & Jerrys birthday cake -jäätelön. Olipas muuten hyvää, vaikka tässä voisi sanoa, että kurkistus oman mukavuusalueen ulkopuolelle kannatti. Tilasin taannoin mieheltä kyseisen merkin jäätelöitä hänen piipahtaessa kauppareissulla. Tarjous oli muistaakseni kolme kympillä ja yritin ohjeistaa ottamaan itselleni mieluisia makuja. Joku maapähkinää sisältävä on ainakin takuuvarma. Sitten tuli joku tietokatko ja  mies saapui mukanaan aivan väärät maut ja olin hieman harmissani. No mutta loppu hyvin kaikki hyvin; kakkupalat olivat aivan herkkua enkä tiedä onko näissä jäätelöissä mitään vastenmielisiä makuja ollenkaan. :D
No eilen kokeilin uutta reseptiä, jonka löysin taas Facebookin Vhh-ryhmästä. Määriä ei aineksille ollut joten oman makunsa mukaan voi laittaa kutakin tai jättää poiskin jonkun jos ei tykkää. Kermaa ja smetanaa olisi voinut enemmänkin laittaa jotta olisi ollut enemmän kastiketta. Mies söi riisin kanssa ja minä parsakaalin.

Kanapata

Kanaa (minulla miedosti suolattu broilerin fileesuikale 300 g)
Sipulia (mulla yksi kpl)
Valkosipulia (laitoin pari kynttä)
Paprikaa (käytin suippopaprikaa)
Sieniä (laitoin pienen purkin herkkusieniviipaleita)
Suolakurkkua (käytin Myrttisen suolakurkkuja)
Kermaa (Käytin kuohukermaa)
Smetanaa
Tomaattipyrettä
Suolaa

Paahda sipulit ja paprika pannussa samoin kana. Lisää muut aineet. Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa- nauti! Nopea, helppo ja hyvä.


Tänään oli aurinkoinen päivä. Tuli ulkoiltua kahteen otteeseen koko perheellä. Olen yleensä jäänyt sunnuntaiaamuna tekemään tunnin bodybalance-ohjelman miehen käydessä lenkillä pojan ja koiran kanssa - minä kun saan tuota lenkkeilyä kivasti viikolla aamuin illoin. Tänään jäi väliin mutta en malttanut jäädä sisälle illallakaan. Aika raaka tuuli oli vielä, että olisi tuon venyttelytuokionkin voinut pitää, mutta nyt oli näin. Reissuhaaveita pyöriteltiin - jos kesällä päästäisiin Kreikkaan. Viime vuosi jäi väliin vaikka kovasti vielä synnärillä reissuja katselin syksyksi samalla kun raskautta käynnisteltiin. :D Jotenkin tuo reissu kuitenkin jäi..  Vaikka allekirjoitan sen väitteen että varmasti helpompaa reissaaminen vielä sellaisen vauvan kanssa joka ei liiku. Toisaalta imetys oli meillä ainakin niin intensiivistä että en paljon ulos ehtinyt helteistä nauttimaan. Sopivasti kuitenkin. Ja ihana kesä olikin. Vielä ei uskallettu reissua varata; pitänee vielä hetki pyöritellä vaihtoehtoja. Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa. Me taidetaan tsekata Netflixin tarjonta ja ottaa pienet suklaat jälkkäriksi. :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.