Siirry pääsisältöön

Erään työviikonlopun pelastus

Elämä tuntuu tällä hetkellä työntäyteiselle. Ihana kesäloma takana. Päiväkodin aloitus siirtyi viikolla koronan takia. Tuo pahus vieraili meillä toistamiseen tänä kesänä. Kylläkin vain pojalla tällä erää. Tällä viikolla poika pääsi sitten jatkamaan päiväkodissa yli kuuden viikon tauon jälkeen. Itse olemme miehen kanssa jo pari viikkoa paiskineet töitä. Minä tosin edelleen kolmea päivää viikossa. Aloittelin tässä työn ohessa opiskelua, tietojenkäsittelyä, mutta saapa nähdä miten opintojen käy. Jotenkin mietin kovasti jaksanko kuitenkaan ja onko se ollenkaan oma juttu. No sen varmaan näkee kun opinnot käynnistyvät kunnolla. 

Viime viikonlopun  olin kokonaan töissä ja mies hoiti kokkailut. Lauantai-iltana söimme uusia perunoita kera miehen savustaman lohen. NIIN hyvää! Sunnuntaille tilasin eräänlaisen kanarisoton mutta riisin tilalla oli kukkakaalimuru. Tosi hyvää sekin. Niin hyvää että laitetaanpa ohje tänne ylös. Sen nappasin Facebookin vhh-ryhmästä. Alkuperäisessä ohjeessa oli tosin käytetty parsakaalta eikä kukkakaalta mutta tämä toimi minusta hyvin myös. Miesväki söi ruuan riisin kanssa ja minä sellaisenaan. Se hyvä puoli viikonlopputöissä on että sen jälkeen ruoka maistuu kotona superhyvälle! :)

Eikä tuo viikonloppu niin kurja muutenkaan ollut; oli hyvä porukka töissä ja sain myös makoisat naurut työkaverini kanssa. Sehän tekee hyvää kokonaisvaltaisesti. :D



Kukkakaalikana"risotto"

Kanasuikaleita 700 g (meillä noin 500g) paistetaan voissa. Maustetaan suolalla, valkopippurilla, mustapippurilla ja kurkumalla.Kun kanat on kypsiä, lisätään kukkakaalimuru. (Esim monitoimikoneella saat muruksi). Saa olla isohko kukkakaali. Sekoitellaan ja paistellaan hetki, sitten lisätään puolikas paketti koskenlaskija-sulatejuustoa ja sulatetaan sekaan ja lopuksi purkki creme fraichea. Annetaan hetki hautua.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.