Siirry pääsisältöön

Helpompi myskikurpitsakeitto

 Pitkästä aikaa täällä. Olen käynyt blogissa vain kurkkimassa ohjeita ruokiin. Ilma ulkona tuntuu jo ihan keväiselle. Aurinko paistaa ja ajattelin pian käydä nakkaamassa hiihtolenkin. Pitkästä aikaa vapaapäivä ihan vain itsekseen. Toissa viikolla minulla olisi ollut monta tällaista päivää mutta poika sairastui ja niin oltiin päivät kotona ja koitettiin keksiä tekemistä. Nyt pitäisi osata ottaa rennostikin. Tahtoo kasaantua kaikkea tekemistä sitten tällaisille päiville kun on kädet vapaana tekemään asioita.  En ole ollut viime aikoina kovin taitava ottamaan rennosti. Lempeyttä itselle. Sitä tässä tarvitaan. Sitä kohti.  Mutta nyt siihen reseptiin. Se löytyi Kalevan ruokasivuilta. Helpomman tästä tekee toiseen blogissa aiemmin esiintyneeseen myskikurpitsakeitto-ohjeeseen verrattuna se ettei kurpitsoja paahdeta uunissa. En tiedä häviääkö tämä maussa paahdetulle versiolle mutta toimi ihan hyvin paahdettujen kurpitsansiementen ja suolapähkinöiden sekä srirachakastikkeen kera.

Lautasellinen keittoa, olkaa hyvä

Curryllä maustettu myskikurpitsakeitto

1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 l myskikurpitsaa kuorittuna ja kuutioituna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä 
1 1/2 tl curryä
1/2 tl kanelia
1/2 tl chlilihiutaleita
1 tlk kookosmaitoa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
(1 rkl kookossokeria)
Pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä ja kevyesti vatkattua (kookos)kermaa
 
Laita isoon kattilaan öljy ja sipulit ja kuumenna polttamatta ja kuullota 2 minuuttia. Lisää kurpitsakuutiot ja mausteet ja sekoita. Kuullota muutamia minuutteja välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito,vesi, kasvisliemikuutio ja kookossokeri( tai loraus siirappia).
Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna poreilla hiljakseen 15 minuuttia, kunnes kurpitsakuutiot ovat pehmeitä. Soseuta ja tarkasta maku. Paahda annoksiin pinnalle ripoteltavaksi kurpitsan siemenet ja liruta halutessasi kermaa pinnalle. 
 
 
Mukavaa viikon alkua kaikille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.