Meillä on nyt syöty kesäkurpitsaa muodossa jos toisessa jo useamman viikon ajan. Jotain uuttakin tuli kokeiltua. Keittoja olen toki kesäkurpitsoista tehnyt ennenkin mutta nyt poimin uuden reseptin Facebookin ketoryhmästä. Keittoon tulee mukava säväys sitruunasta. Kesäkurpitsaa on saanut mukavan edullisesti kaupasta, vaikka omia (tai äidin) ei vielä näin alkukesästä saakaan.
Ihana kun kesän lämpö taas palasi. Minulla on vielä vajaa kaksi viikkoa tässä ennen kuin palailen töihn. Hui, meinaa ihan jännittää. Kolmen vuoden poissaolo ei ole ihan lyhyt aika! Onneksi tulen tekemään hieman lyhyempää työviikkoa, jospa se siitä!
Äidin omenapuut jo kukassa! |
Kesäkurpitsakeitto
2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
Kasvisliemikuutio
1 pkt tuorejuustoa (minulla Creme Bonjour -ruohosipuli)
Kermaa (en laittanut)
Mustapippuria
Loraus sitruunanmehua oman maun mukaan, maistele välillä
Basilikaa
Suolaa tarvittaessa
Keitä kesäkurpitsa ja sipulit. (Itse paahdoin sipuleita öljyssä ja lisäsin kurpitsat, ja pyörittelin niitäkin öljyssä. Sitten lisäsin veden ja kasvisliemikuution). Lisää tuorejuusto niin että sulaa. Lisää basilika ja soseuta. Mausta ja lisää kermaa tarvittaessa. Kuumenna. Mausta. Pinnalle pekonia halutessasi.
Kommentit
Lähetä kommentti