Long time no see.. Sitä se kesä teettää.. On tullut juhlittua pojan kaksivuotissyntymäpäivät viikko etuajassa ja siskon pojan rippijuhlat sekä samaisen siskon pojan syntymäpäivät reilut kolme kuukautta myöhässä sattuneesta syystä ja samalla myös siskon toisen pojan syntymäpäivät. Juhlia kerrakseen siis! :)
Lisäksi olemme olleet paljon ulkona, pojan ja koiran kanssa metsällä, pesseet (minä) mattoja, eilen maalasimme siirretyt kasvilavat. Tuli hienot! Vaikka itse sanonkin. :D Kaikesta kiireestä johtuen pääsimme vasta eilen heittämään talviturkit läheisessä järvessä. Poika innostui vallan juoksemaan veteen ja rannalle, veteen ja taas rannalle niin että äitin pää oli ihan pyörällä. :D Mutta ihana että oli rohkea. Vauvauinnista ei siis ole jäänyt traumoja vaikkei se ehkä pojan juttu ollutkaan.
Synttäreillä tarjosimme jo ristiäisistä tuttua mansikkavalkosuklaakakkua. Ohjeen otin Vaniljapullan keittiössä -blogista. (KLIK!)
Pohjaan käytin yhden pakkauksen Wilhelmiina-keksejä (180g) ja pienensin vastaavasti rasvan määrää. Mansikkakerroksen osuutta lisäsin yhden liivatteen verran ja muut ainekset samassa suhteessa. En ole varma olisiko mansikkakerros tuplattuna mahtunut vuokaan. Nyt vuokaan jäi jonkun verran tilaa. Käytin korkeaa halkasijaltaan n 21 cm vuokaa. Kakku oli herkullista ja noita Wilhelmiina-keksejä käytin pohjassa ensimmäistä kertaa. Ristiäisiin tein pohjan gluteenittomista Semper digestivekekseistä, jotka olivat myös sopivia kananmuna-allergiselle. Allergeenit kannattaa toki aina tarkistaa joka kerta kun leipoo herkkuja ruoka-aineallergiselle.
Toinen resepti on nopea ja paljon esillä ollut peltiruoka. Olen tehnyt sitä nyt kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla onnistuin paremmin, koska toisella kerralla unohdin pirskotella öljyä kasviksille jolloin maku jäi vajaaksi sekä sienet olivat liian isoina paloina. Tuossa kuvassakin olevassa ensimmäisessä erässä kaikki meni nappiin. Suosittelen kokeilemaan; muuntelumahdollisuudet ovat aika rajattomat ja kaikki valmistuu vaivattomasti samalla pellillä. Itse käytin vielä pakasteparsakaalia koska sitä minulla on aina pakkasessa.
Ohjeena käytin Teresa Välimäen peltiruokaa joka löytyi Iltalehden sivuilta. Minulla oli kasviksina parsaa, parsakaalta, miniluumutomaatteja ja sieniä. Nam.
naattiporkkanoita
paketti pekonia
3 kananmunaa
fetaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua yrttiä (esim. timjami)
1. Laita pellille parsakaalia lohkoina sekä muutama naattiporkkana. Lisää paketti pekonia ja riko väleihin muutama kananmuna.
2. Loikota parsakaalille ja porkkanoille vähän oliiviöljyä ja mausta koko pelti suolalla, mustapippurilla ja jollain kuivatulla yrtillä. Murenna sitten kasvisten päälle fetajuustoa.
3. Paista uunissa 220-asteessa 15-20 minuuttia
Teresan peltiruoka
parsakaalianaattiporkkanoita
paketti pekonia
3 kananmunaa
fetaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua yrttiä (esim. timjami)
1. Laita pellille parsakaalia lohkoina sekä muutama naattiporkkana. Lisää paketti pekonia ja riko väleihin muutama kananmuna.
2. Loikota parsakaalille ja porkkanoille vähän oliiviöljyä ja mausta koko pelti suolalla, mustapippurilla ja jollain kuivatulla yrtillä. Murenna sitten kasvisten päälle fetajuustoa.
3. Paista uunissa 220-asteessa 15-20 minuuttia
Kommentit
Lähetä kommentti