Siirry pääsisältöön

Syntymäpäiväkemut ja nopea arkisafka

Long time no see.. Sitä se kesä teettää.. On tullut juhlittua pojan kaksivuotissyntymäpäivät viikko etuajassa ja siskon pojan rippijuhlat sekä samaisen siskon pojan syntymäpäivät reilut kolme kuukautta myöhässä sattuneesta syystä ja samalla myös siskon toisen pojan syntymäpäivät. Juhlia kerrakseen siis! :)
Lisäksi olemme olleet paljon ulkona, pojan ja koiran kanssa metsällä, pesseet (minä) mattoja, eilen maalasimme siirretyt kasvilavat. Tuli hienot! Vaikka itse sanonkin. :D Kaikesta kiireestä johtuen pääsimme vasta eilen heittämään talviturkit läheisessä järvessä. Poika innostui vallan juoksemaan veteen ja rannalle, veteen ja taas rannalle niin että äitin pää oli ihan pyörällä. :D Mutta ihana että oli rohkea. Vauvauinnista ei siis ole jäänyt traumoja vaikkei se ehkä pojan juttu ollutkaan.
Synttäreillä tarjosimme jo ristiäisistä tuttua mansikkavalkosuklaakakkua. Ohjeen otin Vaniljapullan keittiössä -blogista. (KLIK!)
Pohjaan käytin yhden pakkauksen Wilhelmiina-keksejä (180g)  ja pienensin vastaavasti rasvan määrää. Mansikkakerroksen osuutta lisäsin yhden liivatteen verran ja muut ainekset samassa suhteessa. En ole varma olisiko mansikkakerros tuplattuna mahtunut vuokaan. Nyt vuokaan jäi jonkun verran tilaa. Käytin korkeaa halkasijaltaan n 21 cm vuokaa. Kakku oli herkullista ja noita Wilhelmiina-keksejä käytin pohjassa ensimmäistä kertaa. Ristiäisiin tein pohjan gluteenittomista Semper digestivekekseistä, jotka olivat myös sopivia kananmuna-allergiselle. Allergeenit kannattaa toki aina tarkistaa joka kerta kun leipoo herkkuja ruoka-aineallergiselle.






Toinen resepti on nopea ja paljon esillä ollut peltiruoka. Olen tehnyt sitä nyt kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla onnistuin paremmin, koska toisella kerralla unohdin pirskotella öljyä kasviksille jolloin maku jäi vajaaksi sekä sienet olivat liian isoina paloina. Tuossa kuvassakin olevassa ensimmäisessä erässä kaikki meni nappiin. Suosittelen kokeilemaan; muuntelumahdollisuudet ovat aika rajattomat ja kaikki valmistuu vaivattomasti samalla pellillä. Itse käytin vielä pakasteparsakaalia koska sitä minulla on aina pakkasessa.




Ohjeena käytin Teresa Välimäen peltiruokaa joka löytyi Iltalehden sivuilta.  Minulla oli kasviksina parsaa, parsakaalta, miniluumutomaatteja ja sieniä. Nam.


Teresan peltiruoka

parsakaalia
naattiporkkanoita
paketti pekonia
3 kananmunaa
fetaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua yrttiä (esim. timjami)
1. Laita pellille parsakaalia lohkoina sekä muutama naattiporkkana. Lisää paketti pekonia ja riko väleihin muutama kananmuna.
2. Loikota parsakaalille ja porkkanoille vähän oliiviöljyä ja mausta koko pelti suolalla, mustapippurilla ja jollain kuivatulla yrtillä. Murenna sitten kasvisten päälle fetajuustoa.
3. Paista uunissa 220-asteessa 15-20 minuuttia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.