Siirry pääsisältöön

Palak paneeria

Heissan ystäväiset. Meidän reissu lähestyy ja matkakuume sen kun kohoaa. :) Jännittää eri tavalla lähteä reissuun 1 veen kanssa. Ruokapurkit pakkasin eilen kuplamuoviin. Yllättävän monta kiloa niistä painoa jo tuli. Tänään poika täyttää vuoden. Hurjan äkkiä on kyllä vuosi mennyt tuon pikkuisen rakkaan ukkelin kanssa. Viikonloppuna vietimme hänen syntymäpäiviään. Oli mukava kun suku oli koolla.
Tänään söimme lounaaksi palak paneeria. Juustona käytin leipäjuustoa. Myös kotijuusto sopii tähän hyvin mutta minulla oli sopivasti pakastimessa nyt leipäjuustoa. Tämä on helppo resepti intialaiselle ruualle. Kannattaa kokeilla. Maun mukaan saa pistää tuota intialaista currytahnaa.


Palak paneer

Sipuli
Valkosipulinkynsi (tai useampi jos tykkäät)
1 rkl öljyä
1/2 tl jeeraa
1 tl garam masalaa
Indian currytahnaa
Pinaattia (sulatettuna, tai tuoretta)
2 dl kuohukermaa
Kotijuustoa
Persiljaa

Paahda kuoritut ja pilkotut sipulit öljyssä. Lisää mausteet ja pakastepinaatti (voit käyttää myös tuoretta).  Lisää kerma ja Indian curry -tahna. Kiehauta. Lisää lopuksi juustokuutiot. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Currytahna on aika suolaista, joten voi olla ettei suolaa tarvi. Koristele persiljalla.

Tekaisin ruuan kaveriksi vielä naanleivän tyyppistä leipää. Nams. Ohje löytyi taas Samasta padasta puolessa tunnissa -kirjasta. "Yksiveekin" tykkäsi ja mutusteli mielellään. :)

 
Lisukkeena ihana "parsakaaliriisi" Keto kotiruokaa -kirjasta


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.